Accede a tu cuenta con
Si aún no formas parte de la comunidad: Regístrate
BÚSQUEDA
TINTINC 09. EL CRANC DE LES PINCES D´OR (CATALAN)
Disp.  3 días laborables
11,90 €
OFERTA: 11,30 €
Añadir al carrito

TINTINC 09. EL CRANC DE LES PINCES D´OR (CATALAN)
Número 9


Fecha de publicación: 30/12/2013

Editorial: JUVENTUD

ISBN: 9788426111869





Descripción: Tot seguint la pista d´una misteriosa llauna de cranc, en Tintín cau presoner dins d´un vaixell d´una banda de malfactors traficants d´opi. Allí hi ha el malvat Allan i troba per primera vegada el capità Haddock, aleshores fet un patètic esclau per la seva addició a l´alcohol, vici que li dóna innombrables problemes, tant a ell com a en Tintín, perquè aquest intenta ajudar-lo. La desintoxicació del capità es farà efectiva al llarg de la seva forçada travessia del desert.
El 10 de maig de l´any 1940, les tropes alemanyes ocupen Bèlgica, la qual cosa va interrompre la publicació de Tintín al país de l´or negre. El desastre bèlic s´estén per tot el país. Hergé, amb la seva filla i la seva cunyada, marxa cap a París el 15 de maig i d´allí van cap a l´Auvergne, a casa d´uns amics, a l´expectativa dels fets. El 30 de juny, tornen cap a Brusselles, i un cop allí, Hergé s´assabenta que Le Vingtième Siècle ja no existia i que, per tant, Le Petit Vingtième també havia desaparegut.

El 5 de setembre entra a treballar a Le Soir periòdic llavors controlat per l´invasor amb la tasca de crear un suplement infantil a l´estil de Le Petit Vingtième. El 17 d´octubre de 1940, va sortir al carrer el suplement setmanal Le Soir Jeunesse. Aquesta publicació tenia 8 pàgines, de les quals dues eren per a les noves aventures de Tintín. Però les restriccions de paper li anirien robant pàgines fins que el 23 de setembre desapareix aquest suplement setmanal. El cranc de les pinces d´or es continua publicant dins el diari, en tires de 17 per 4 cm. Caldrà doncs trobar un nou estil, tant per la forma de la narració com pels dibuixos. El mateix Hergé va reconèixer que en veure´s obligat a fer aquestes tires diàries de tres o quatre dibuixos, el va fer aprendre molt sobre la narració: no es tractava únicament de fer que el lector posés atenció fins el final de la pàgina, sinó que ara calia retenir-li l´atenció al final de cada línia, pràcticament a cada moment. L´obra es va publicar com un volum, l´any 1941 i va ser reeditada en color el 1943.

Idioma: Castellano

Cookies
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, consideramos que acepta su uso.